15. SIJEčNJA 2015. 00:35h

RELI DAKAR Barreda Bortu i Al-Attiyahu deseta etapa

COPIAPO, ARGENTINA - JANUARY 18: Reli Dakar. (Photo Shaun Botterill/Getty Images)

Foto

Sport
0

Tekst

Španjolski motociklist Joan Barreda Bort na Hondi i katarski automobilist Nasser Al-Attiyah za upravljaÄŤem Minija pobjednici su desete etape relija Dakar, 891 kilometar dugaÄŤke dionice od Calame do Salte.
 
Barreda Bort je slavio sa 1:39 minuta prednosti pred vodećim u ukupnom poretku Španjolcem Marcom Comom, dok je treći bio Portugalac Ruben Faria s nešto manje od dvije minute zaostatka. Coma je u ukupnom poretku povećao prednost i sada ima više od sedam minuta plusa pred Portugalcem Paulom Goncalvesom. Treći je ÄŤileanac Pablo Quintanilla s više od pola sata zaostatka.
 
U konkurenciji automobilista slavio je Nasser Al-Attiyah koji vodi u ukupnom poretku. Drugi je bio Argentinac Orlando Terranova (Mini) s minutom i pol zaostatka, a treće mjesto je pripalo Saudijcu Yazeedu Alrajhiju (Toyota) sa 3:39 minuta zaostatka. U ukupnom poretku Al-Attiyah vodi ispred Južnoafrikanca Giniela De Villiersa (+ 28:22) i Saudijca Alrajhija (+43:08).

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!