5. KOLOVOZA 2015. 16:50h

PROGNOZA INFOSTRADE: U Riju Hrvatska osvaja rekordnih 10 medalja!

Sandra Perković

Foto

Sport
0

Tekst

Hrvatska će na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojiti rekordnih deset odličja, od čega tri zlatne, stoji u istraživanju i analizi tvrtke Infostrada Sports, koja se bavi obradom sportskih podataka.

Točno godinu dana prije početka Igara u Riju, Infostrada je objavila svoja predvi?anja osvajača medalja, a prema njihovim tvrdnjama Hrvatska će u Brazilu doći do svog najboljeg rezultata na OI u povijesti s tri zlata, tri srebra i četiri bronce. Na prošlim Igrama u Londonu Hrvatska je osvojila šest odličja i rekordna tri zlata.

U Riju će olimpijski pobjednici postati Sandra Perković u disku, dvojac na pariće Martin i Valent Sinković i Snježana Pejčić u malokalibarskoj pušci trostav 50 metara. Prema Infostradi, srebro će otići jedriličarima - Ivanu Kljakoviću Gašpiću u finnu, te Šimi Fanteli i Igoru Mareniću u klasi 470, te gimnastičaru Filipu Udeu u konju s hvataljkama. Broncom će u Riju okititi taekwondašica Lucija Zaninović, hrvaču Nevenu Žugaju, Tini Mihelić u klasi Laser i hrvatskoj vaterpolo reprezentaciji.

Hrvatska bi s 10 odličja zauzela 26. mjesto na ljestvici medalja na kojoj će najuspješnija nacija biti SAD s 99 medalja (46 zlatnih) ispred Kine s 31 i Rusije s 22 zlata.

Infostrada Slovencima predvi?a četiri medalje, Srbima sedam odličja, a Crnogorcima jedno.

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!