25. KOLOVOZA 2015. 23:37h

PREVIŠE POPIO Svjetski prvak vožnju do hotela platio zlatnom medaljom

Pavel Fajdek, zlatna medalja

Foto

Sport
0

Tekst

Svjetski prvak u bacanju kladiva Poljak Pawel Fajdek (26) malo je pretjerao sa slavljem, pa je vožnju do hotela platio zlatnom medaljom.

Kineski i poljski mediji navode kako je Fajdek pretjerao s alkoholom nakon što je u Pekingu obranio naslov svjetskog prvaka osvojen prije dvije godine u Moskvi. Kada se ujutro probudio i shvatio kako nema medalje odmah je kontaktirao policiju koja je pronašla vozača i vratila mu odličje. Taksist je pristao vratiti medalju tek nakon što mu je plaćena vožnja.

Fajdek je u Peking stigao s devet najdužih hitaca ove godine, jedini je bacač koji je u 2015. prebacio 80 metara, a i u finalu SP-a je bio nedodirljiv za konkurenciju.  Nakon lošijeg ulaska u natjecanje, Fajdek je u trećoj seriji bacio kladivo do 80.64m i tako osigurao zlato da bi u četvrtoj seriji još popravio pobjednički rezultat sa 80.88m, a natjecanje je završio s tri najbolja hica dana (79.34m u petoj seriji). Srebro je pripalo Tadžikistancu Dilšodu Nazarovu (33) sa 78.55m, isti je rezultat ostvario i brončani Poljak Wojciech Nowicki (26), ali je Nazarov imao bolji drugi hitac (78.06-77.20). Aktualni  olimpijski pobjednik i srebrni s posljednja dva SP-a, Ma?ar Krisztian Pars (33), koji je u Peking došao kao drugi s svjetskih rang ljestvica, zauzeo je četvrto mjesto sa 77.32

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!