31. OUJKA 2012. 10:42h

Predsjednik Zagreba iznad trenera: Šarić ide na juniorsku selekciju

Juniori Zagreba postali europski prvaci

Foto

Sport
0

Tekst

Novoimenovani trener Zagreba Dražen Brajković jučer prijepodne odbio je pustiti najnadarenijeg igrača kluba Darija Šarića u Portland, na veliku svjetsku smotru košarkaških dragulja.

No, njegovu odluku poništio je predsjednik kluba Davor Jelavić, u klubu se pričalo pod pritiskom igračeva oca i klupskog sponzora Nikea:

 - Nitko na mene nije utjecao, bila je to isključivo moja volja jer smo Šariću tako i prije obećali, a i u pitanju je prestiž hrvatske košarke - objasnio je Jelavić.

A je li Šarić obećao da će 8. travnja, kad napuni 18 godina, potpisati za Zagreb.

- O tome nije bilo govora.

 Šarić će tako 7. travnja igrati za juniorsku selekciju Svijeta protiv SAD-a, što je Brajkovića vidno nasekiralo:

- Ja sam mu nudio mjesto u petorci, a on će sada propustiti utakmice s Cedevitom, Zadrom i Cibonom!? Hoću li onda ja biti kriv što Dario nema minutažu u seniorskoj momčadi?

Vijest o nedolasku Šarića uznemirila je ljude iz Nikea, sponzora priredbe koja se zove Nike Hoops Summit. Velika kompanija sigurno nije sjedila skrštenih ruku i to je urodilo plodom.

 Prvu utakmicu Brajković će voditi danas u Slavonskom Brodu (19) protiv kluba koji je lani i sam vodio, a sada ga vodi lanjski trener Zagreba Mladen Erjavec. Derbi kola u dvorani dva Sportskog doma večeras igraju Cedevita i Zadar (20), a Cibona dočekuje Zabok (18). Trener Repeša najavio je da će prvi put ove sezone u sastavu biti 15-godišnji Arapović i da El-Amin ostaje do kraja sezone. Cibona iz Širokog dovodi Ivana Ramljaka (21, 203), čiji se otac jučer susreo s gradonačelnikom Bandićem.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!