12. TRAVNJA 2012. 13:13h

Pred Hrvatskom kvalifikacije za Eurobasket 2013. u Sloveniji

POLJSKA, Katowice: Hrvatski izbornik Jasmin Repeša daje upute igračima tijekom utakmice protiv Rusije u play off-u od 5.-8. mjesta koju je Hrvatska dobila rezultatom 76-69.

Foto

Sport
0

Tekst

Izbornik seniorske muške košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša obznanio je ovoljetni program priprema i nastupa nacionalne vrste.

Pred Hrvatskom su kvalifikacije za Eurobasket 2013. u Sloveniji pri čemu će prepreke biti Ukrajina, Mađarska, Austrija i Cipar. Unatoč vrlo prohodnoj skupini, Repeša je sastavio vrlo ozbiljan program pa će se igrači okupiti već 15. srpnja, a u pripremnom razdoblju Hrvatska će igrati protiv Švicarske (dvaput), protiv Italije (dvaput), a najzanimljiviji će biti turnir u Ljubljani koje se zove "EX-YU cup",  gdje naše očekuju utakmice sa Srbijom (03.kolovoza), Slovenijom (04.kolovoza) te dvoboj protiv reprezentacije BIH (05.kolovoza), koju vodi hrvatski stručnjak Aleksandar Petrović.

Prva kvalifikacijska utakmica na rasporedu je 18. kolovoza protiv Cipra u Makarskoj.

Repeša nije želio govoriti o pojedinačnim željama igrača da preskoče kvalifikacije, ali je naglasio: - Neću još govoriti o igračima jer još nisam obavio razgovor sa svima, ali bit ću fleksibilan prema onima koji će tražiti odmor ili slobodno ljeto zbog nekog drugog razloga, ali isto tako, od onih koji dođu, tražit ću maksimalnu motivaciju.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!