4. LISTOPADA 2012. 21:51h

Povodom utakmice s Budvom trener Primorja oprezan: To je ozbiljan klub

Foto

Sport
0

Tekst

Vaterpolo klub Primorje Erste Bank imate će na bazenima Kantride drugu ovosezonsku priliku za nastup u Triglav Jadranskoj ligi, i to ove subote 6. listopada u 20.30 sati.

- Budva nije loš protivnik, ozbiljan su klub kojeg nećemo moći lako pobijediti ako ne pristupimo maksimalno ovom susretu. Respektabilna su momčad, imaju nekoliko bivših i sadašnjih reprezentativaca te nekoliko mladih reprezentativaca. U protekle dvije sezone susreti protiv Budve nisu nikad bili lagani, pogotovo u Budvi, rezultat se uvijek kretao na oko dva pogotka razlike. Tipični su izdanak crnogorske vaterpolo škole, koji igraju disciplinirano, s dugim napadima zbog čega će naša obrana morati biti i više nego dobra kako bi mi mogli prelomiti utakmicu – objasnio je trener Primorja Ivan Asić.

Jedan od najstabilnijih crnogorskih klubova u Rijeku dolazi u nešto pomlađenom sastavu nego prošlu sezonu, no i s nekoliko novopridošlih internacionalaca poput Francuza Crousillata, te Australca Edwardsa i Roacha.

Susret protiv Budve je prva utakmica u „mini-ciklusu“ od tri susreta u šest dana za Primorje, u srijedu Riječani gostuju kod Mladosti u Zagrebu, da bi već slijedeće subote na Kantridu došao Jadran iz Herceg
Novog, stoji u priopćenju Primorja.

- Svaka utakmica je jak motiv za dokazivanje. Mislim da će Budva ove subote pokušati „umrtviti“ igru, te da će pokušati eliminirati naše najjače oružje – kontranapade. Budvu su napustili neki igrači, ali dolaze mladi igrači
koji će se u Rijeci pokušati dokazati, možda čak i više nego neki stariji igrači prošlih godina. Oni ovdje dolaze bez imperativa, dobar rezultat protiv nas bi im sigurno puno značio – kazao je napadač Anđelo Šetka.

Cijena ulaznice iznosi 30 kuna, a za djecu do 14 godina ulaz je besplatan. Uz to najmlađe očekuju slatka iznenađenja, jer će im pokrovitelj kluba Zvečevo darovati Mikado KIDS čokolade.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!