NHL

2. SIJENJA 2008. 11:28h

Pittsburgh dobio Buffalo na otvorenom

Tekst

U prvoj NHL-utakmici odigranoj na otvorenom u SAD-u, Pittsburgh je u Buffalu, na Ralph Simpson stadionu, pobijedio domaće Sabrese 2-1.

Utakmica izme?u Buffala i Pittsburgha odigrana je pred rekordnih 71.217 gledatelja, a uvjeti su bili sličniji onima na utakmicama američkog nogometa nego hokeja.

Obje momčadi započele su utakmicu retro dresovima, a bilo je neizvjesno do samoga kraja. Armstrong je doveo Penguinse u vodstvo samo 21 sekundu nakon otvaranja utakmice na asistenciju Crosbyja, a izjednačio je Campbell početkom druge trećine. Ipak junak utakmice bio je rezervni vratar Ty Conklin koji je obranio 36 udaraca, a svih pet utakmica koje je ove sezone branio za Pittsburgh su pobijedili.

U utakmici u Los Angelesu, domaći su Kingsi isprašili Chicago Blackhawkse 9-2 , a junaci utakmice bili su Ladislav Nagy sa tri pogotka i dva asista, te Aleksandr Frolov s dva gola i tri asistencije. Ovo je treći hat-trick u karijeri za Nagyja. Ostali strijelci za raspucani Los Angeles bili su O Sullivan, Brown, Preissing i Visnovsky, dok su se kod gostiju u strijelce upisali Lapointe i Sharp.

Chicagu je ovo prva utakmica koju su igrali za Novu godinu u gostima od 1975. i poraza od New York Rangersa 6-2.

U pobjedi Toronta protiv Tampa Baya treba spomenuti da je to prva pobjeda Toronta na penale ove sezone. Odličan je bio vratar Clemmenson, koji je prvi puta započeo utakmicu na vratima Maple Leafsa i skupio 30 obrana. Junak pobjede ipak bio je Šve?anin Sundin sa odlučujućim pogotkom iz penala za pobjedu, a upisao je jedan i u regularnom dijelu. Blake i Gill tako?er su se upisali u strijelce kod Toronta. Kod Tampe strijelci su bili Karlsson, St. Louis i Ranger.

U pomalo iznena?ujućoj pobjedi Washingtona nad Ottawom 6-3, najbolji je bio Mike Green sa dva pogotka i asistencijom.

NHL liga, utorak:

Buffalo – Pittsburgh 1-2, produžetak

Washington – Ottawa 6-3

Toronto – Tampa Bay 4-3, produžetak

Los Angeles – Chicago 9-2

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!