27. SVIBNJA 2012. 14:31h

Petra Matijašević jedina predstavnica na Svjetskom studentskom prvenstvu

Foto

Sport
0

Tekst

Splićanka Petra Matijašević, brončana na nedavnom Europskom taekwondo prvenstvu, doputovala je u Koreju gdje se sutra bori na Svjetskom studentskom prvenstvu.

U južnokorejskom Poncheonu, Petra će nastupiti u kategoriji do 67 kilograma i pokušat će osvojiti svoje drugo odličje na Svjetskim studentskim prvenstvima nakon bronce 2008. godine.

"Medalja na Europskom prvenstvu mi je veliki poticaj za daljnji rad i napredak", poručila je iz Koreje članica splitskog Marjana.

"Iz iskustva sa prijašnjih studentskih natjecanja i Univerzijada mogu reći da je konkurencija uvijek dobra, ali ne toliko jaka kao na normalnim Svjetskim prvenstvima. Nemam velika očekivanja niti pritisak da moram osvojiti medalju. U Poncheon sam došla uživati, dati sve od sebe, a onda će se valjda vratiti i na tatamiju", rekla je Petra, iza koje je nakon niza teških ozljeda i operacija iznimno uspješna sezona. Osvojila je brončana odličja na najjačim svjetskim turnirima US Openu i Belgium Openu te Europskom prvenstvu u Manchesteru.

Petri je u Koreji društvo trebala pratiti još uvijek aktualna brončana s Olimpijskih igara u Pekingu, Martina Zubčić, ali je zbog ozljede morala otkazati nastup.

(Media Servis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!