17. SRPNJA 2015. 20:45h

PETI HITAC Perković prva u Monte Carlu s 66.80 metara

Sandra Perković

Foto

Sport
0

Tekst

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković pobijedila je u bacanju diska na mitingu Dijamantne lige u Monte Carlu s hicem od 66.80 metara.

Iako je već ranije osigurala naslov pobjednice Dijamantne lige, Sandra je imala velikih problema u Monte Carlu jer je nakon četiri hica bila tek treća, a u petoj seriji je bacila pobjedničkih 66.80 metara. Perković je s posebnim motivom stigla u Monte Carlo, jedan od rijetkih mitinga gdje ona ne drži rekord, već Larisa Korotkevič (69.30) još iz 1992. godine.

"Naravno da sam zadovoljna jer mi je ovo četvrta pobjeda zaredom, ali imala sam problema s tehnikom sve do petog hica. Ovo je bilo moje zadnje natjecanje prije Svjetskog prvenstva u Pekingu, sada ću se pripremati u Puli. Žarko želim zlato u Pekingu, sanjam pobjedu na stadionu Ptičje gnijezdo", kazala je Sandra.

Drugo mjesto pripalo je Australki Dani Samuels (65.21), a treće Amerikanki Giji Lewis-Smallwood (63.97). Perković s 22 boda vodi nakon šest od sedam mitinga Dijamantne lige.

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!