24. KOLOVOZA 2015. 10:55h

PEKING Sandra Perković ušla u finale s drugim najbolje bačenim hicem

Sandra Perković

Foto

Sport
0

Tekst

Hrvatska atletičarka Sandra Perković plasirala se u ponedjeljak u finale diska na Svjetskom atletskom prvenstvu u Pekingu, bacivši ga u kvalifikacijama  64,51 m.

Perković je imala drugi najbolji hitac u obje skupine, a dalje je od nje u kvalifikacijama bacila samo Kubanka Dania Caballero 65,15m. Naša je atletičarka u prvom hicu disk bacila 58,95m, ali je onda drugim bacanjem osigurala finale. Osobni rekord Sandre Perković iznosi 71,08 m.

Finale je na rasporedu u utorak u 13,00 sati, a osim Perković i Caballero nastup u završnici su osigurale još jedna Kubanka Yaime Perez, Njemice Nadine Mueller, Julia Fischer i Shanice Craft, Amerikanke Gia Lewis Smallwood i Whitney Ashley, , Francuskinja Melina Robert-Michon, Australka Dani Samuels, Kineskinja Xinyue Su, te Ukrajinka Natalia Semenova.

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!