20. KOLOVOZA 2012. 15:15h

Paraolimpijske igre London: Mihovil Španja ide po medalju

Foto

Sport
0

Tekst

Najbolji hrvatski plivač s invaliditetom Mihovil Španja na konferenciji za novinare uoči odlaska na Paraolimpijske igre u Londonu je kazao kako mu je cilj osvojiti jednu od medalja što sigurno neće biti lako.

Također, Španja je rekao kako je uspjeh ući i u finale budući je svakom od 4.200 športaša cilj osvojiti medalju.

Podsjetio je kako je do sada nastupio na trima paraolimpijskim igrama, a u Ateni 2004. godine osvojio je tri brončane medalje.

Njegov trener Dejan Kontić kazao je kako će Španja plivati u četiri discipline, na 100 metara leđno, 200 metara mješovito, 100 metara prsno i 400 metara slobodno.

Mihovil Španja do sada je na svjetskim europskim prvenstvima i paraolimpijskim igrama osvojio ukupno 25 medalja.

Na Paraolimpijskim igrama u Londonu Hrvatsku će zastupati 25 športaša u pet sportova - atletici, streljaštvu, biciklizmu, stolnom tenisu i plivanju. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!