24. SIJEèNJA 2014. 17:44h

PAO DOGOVOR Rusija i Gruzija pristale igrati jedna protiv druge

Predsjednik UEFA-e Michel Platini

Foto

Sport
0

Tekst

Rusija i Gruzija su pristale igrati jedna protiv druge ako budu izvučene u istoj skupini za kvalifikacije za Europsko nogometno prvenstvo 2016. na ždrijebu koji se održava idući mjesec, dok će Španjolska i Gibraltar biti odvojeni, objavila je UEFA u petak.
 
"Pirmili smo pismo od od Ruskog nogometnog saveza i od Gruzijskog nogometnog saveza. Postojale su neke sumnje, ali su obje zemlje izrazile zadovoljstvo daigraju jedna protiv druge", izjavio je predsjednik UEFA-e Michel Platini.
 
Te su dvije zemlje bile odvojene na ždrijebu za kvalifikacije za Euro 2012. u veljači 2010. godine.
 
Gruzija nema diplomatske odnose s Rusijom otkako su se dvije bivše sovjetske republike nakratko sukobile u kolovozu 2008. te ne šalje svoje izaslanstvo na Zimske olimpijske igre u Soči idući mjesec.
 
UEFA je dodala i da će Azerbajdžan i Armenija tako?er biti odvojeni kao i Gibraltar i Španjolska na ždrijebu koji se održava 23. veljače.
 
Azerbajdžan i Armenija su bili izvučeni u istoj skupini za kvalifikacije za Euro 2008., ali su odbili igrati jedni protiv drugih.
 
Britanski prekomorski teritorij Gibraltar sudjelovat će prvi put na ždrijebu otkako je prihvaćen kao član UEFA-e prošle godine.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, proèelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaèelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuèilišna profesorica, èlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebaèkog holdinga èinila se kao idealna osoba za tu politièku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem prièa o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, èija je èlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!