20. LIPNJA 2012. 16:08h

Otvoren FC Barcelona Camp Croatia, održani prvi treninzi

Foto

Sport
0

Tekst

Prvi treninzi FC Barcelona Campa Croatia, nogometnog kampa u organizaciji FCB ESCOLA, službene nogometne škole FC Barcelone održavaju se od ponedjeljka na terenima „NK Hrvatski dragovoljac“ u Sigetu. Oko 150 polaznika kampa u Zagrebu imalo je priliku okušati svoju nogometnu vještinu uz vodstvo vrhunskih stručnjaka poput Isaaca Guerrera Hernandeza, koordinatora FCB ESCOLE i njegovih suradnika Miguela Olmo Fortea i Josepa Ramóna Olivé Díaza.

Koordinator FCB ESCOLE, Isaac Guerrero Hernandez, koji je sa suradnicima pristigao izravno iz Valencije s netom završenog omladinskog prvenstva Španjolske, izrekao je svoje dojmove s prvih treninga kampa u Zagrebu:

„Iako je teško sažeti dojmove nakon tek nekoliko treninga, zadovoljni smo viđenim u Zagrebu. Pogotovo ako u obzir uzmemo i dojmove s prošlogodišnjeg kampa. Hrvatska je slična Kataloniji, mediteranska je zemlja i ljudi obožavaju nogomet, tako da nismo iznenađeni razinom talenta u Hrvatskoj.“

Isaac Guerrero, koji je ove godine odradio nekoliko utakmica kao pomoćni trener na klupi prve momčadi, osvrnuo se na ono što mogu očekivati polaznici kampa:

„Idejni cilj kampa u Hrvatskoj je i vašoj djeci približiti metodologiju rada FCB ESCOLE. Svaki polaznik FCB ESCOLE, kao I FCB Campa radi po istoj metodologiji, naravno prilagođenoj njegovom uzrastu. Svakom djetetu pristupamo individualno, te sa svakom skupinom od maksimalno 10 do 12 igrača ili od 4 do 6 ako su vratari radi poseban trener."

Podsjećamo, FC Barcelona Camp Croatia 2012 od slijedećeg se tjedna seli u Poreč, od 25. do 29. lipnja, na terene sportskog centra „Zelena Laguna“, a tjedan potom, od 02. do 06. srpnja u Slavonski Brod, na terene „NK Livada Željezničar“.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!