11. KOLOVOZA 2012. 11:27h

OI taekwondo: Zlato za Argentinca hrvatskih korijena

Službena knjiga Olimpijskih igara u Londonu 2012.

Foto

Sport
0

Tekst

U taekwondou u kategoriji do 80 kg zlatnu medalju osvojio je 25-godišnji Argentinac hrvatskog podrijetla Sebastian Eduardo Crismanich, koji je u finalu pobijedio Španjolca Nicolasa Garciju Hemmea sa 1-0. Broncu su podijelili Britanac Lutalo Muhammad i Talijan Mauro Sarmiento.

U kategoriji do 67 kg olimpijski naslov osvojila je Južnokoreanka Hwang Kyung Seon, koja je u finalu pobijedila Turkinju Nur Tatar 12-5. Broncu su osvojile Nijemica Helena Fromm i Amerikanka Paige McPherson.

taekwondo,žene, do 67 kg -

Finale:

Hwang Kyung Seon (J. KOR) - Nur Tatar (TUR) 12-5

Za 3. mjesto:

Paige McPherson (SAD) - Franka Anič (SLO) 8-3

Helena Fromm (Nje) - Carmen Marton (AUS) 8-2

taekwondo, muški, do 80kg -

Finale:

Sebastian Eduardo Crismanich (ARG) - Nicolas Garcia Hemme (ŠPA) 1-0

Za 3. mjesto:

Lutalo Muhammad (VBR) - Arman Yeremyan (ARM) 9-3

Mauro Sarmiento (ITA) - Nesar Ahmad Bahawi (AFG) 4-0 (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!