11. KOLOVOZA 2012. 15:13h

OI brzo hodanje: Rusu Kirdjapkinu zlato i novi olimpijski rekord

Foto

Sport
0

Tekst

Rus Sergej Kirdjapkin osvojio je u subotu na olimpijskim igrama u Londonu zlatnu medalju u brzom hodanju na 50 km prešavši tu dionicu za tri sata 35 minuta i 59 sekundi, ispred Australca Jareda Tallenta (3h36:53.), srebrnog iz Pekinga od prije četiri godine, i Kineza Sia Tianfenga (3h37:16.).

Svjetski prvak iz 2005. i 2009. Kirdjapkin, koji je postavio novi olimpijski rekord, vratio se u formu ove godine nakon što je pobijedio u svjetskom kupu u ruskom Saransku.  (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!