11. KOLOVOZA 2012. 21:01h

OI brzo hodanje: Lašmanova iznenadila srušivši rekord

Foto

Sport
0

Tekst

Ruska atletičarka 20-godišnja Jelena Lašmanova iznenađujuće je osvojila zlatnu medalju u brzom hodanju na 20 km na OI u Londonu, i pritom je postavila novi svjetski rekord od 1:25:02 sata.

Njena sunarodnjakinja Olga Kaniskina, olimpijska prvakinja iz Pekinga i trostruka svjetska prvakinja, morala se zadovoljiti srebrom, zaostavši 7 sekundi.

Broncu je osvojila Kineskinja Qieyang Shenjie.

brzo hodanje, žene, 20 km:

1. Jelena Lašmanova (RUS) 1:25:02 - svjetski rekord

2. Olga Kaniskina (RUS) 1:25:09

3. Qieyang Shenjie (KINA) 1:25:16 (Hina)


 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!