4. LIPNJA 2015. 22:41h

ODLIčAN BLANKIN POVRATAK Vlašić 2. u Rimu s preskočenih 197 cm

Blanka Vlašić

Foto

Sport
0

Tekst

Hrvatska rekorderka u skoku u vis Blanka Vlašić osvojila je drugo mjesto na mitingu "Dijamantne lige" u Rimu u svom prvom ovogodišnjem nastupu s preskočenih 1.97 metara.Vlašić je bila pred svojom šestom pobjedom u Rimu sve do posljednjeg skoka natjecanja, a tada je Španjolka Ruth Beitia iz trećeg pokušaja preskočila letvicu na visini od 2.00m i otela pobjedu našoj predstavnici.

Beitia je tako postala prva visašica koja je ove sezone preskočila dva metra.

Vlašić je svoje prvo natjecanje nakon osam mjeseci pauze zbog ozljede koljena otvorila preskočivši 1.85m iz prvog pokušaja, 1.90m je svladala iz drugog, da bi nakon mnogo problema preko 1.94m išla iz posljednjeg trećeg pokušaja. No, na 1.97m je šokirala konkurenciju preskočivši tu visinu iz prvog pokušaja čime je izjednačila najbolji rezultat sezone u svijetu koji je držala Poljakinja Kamila Lićwinko. Upravo su Lićwinko i Beitia preskočile 1.97m iz drugog pokušaja, pa su se te tri skakačice obračunale za pobjedu na dva metra, a na kraju je jedina uspješna bila aktualna europska prvakinja Beitia.

Druga hrvatska predstavnica u visu u Rimu Ana Šimić je s novim osobnim najboljim rezultatom sezone od 1.94m zauzela peto mjesto.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!