17. LIPNJA 2015. 08:35h

OBARAO SVJETSKI REKORD 17 PUTA Preminuo australski atletičar Ron Clarke

Ron Clarke/Screenshot

Foto

Sport
0

Tekst

Australski atletičar Ron Clarke preminuo je nakon kratke bolesti u Gold Coast bolnici u dobi od 78 godina, javlja BBC
 
Clarke je postao trkačka legenda u 1950-im i 1960-im godinama, kada je postavio čak 17 svjetskih rekorda. 1956. godine bio je izabran da nosi Olimpijski plamen za vrijeme svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u melbourneu.
 
Australac je osvojio brončanu medalju u utrci na 10 tisuća metara na Olimpijskim igrama 1964. godine u Tokiju, ali u cijeloj svojoj karijeri nije uspio osvojiti olimpijsko zlato.
 
Nakon završetka karijere, od 2004. do 2012. godine bio je gradonačelnik Gold Coasta. Okušao se i u državnoj politici, ali bez nekog većeg uspjeha.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!