KVALIFIKACIJE ZA SP 2010.

2. SIJENJA 2008. 13:26h

Novi izbornik Japana Okada najavio totalni nogomet

Tekst

Novi izbornik Japana Takeshi Okada, nasljednik Ivice Osima, izjavio je kako će njegova momčad igrati totalni nogomet, poput Nizozemske.

Okada je već jednom vodio Japan, na njihovom prvom nastupu na Svjetskim prvenstvima 1998. u Francuskoj, gdje su upisali tri poraza u grupi, nakon čega je smijenjen.

- Da imam iste igrače kao Wenger, isto ih treniram i dam im iste upute, ne bi bilo nikakve garancije da bi momčad funkcionirala. U tehničkom i trkačkom pogledu Japan je vrhunska ekipa, a ja želim posložiti momčad tako da ostavimo trag na idućem Svjetskom prvenstvu. Mislim kako Japan može igrati nogomet sličan nizozemskom totalnom nogometu, i tomu ćemo težiti – izjavio je Okada.

Japan počinje kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi, domaćom utakmicom protiv Tajlanda idući mjesec. U njihovoj skupini su još Bahrain i Oman.

- Kvalifikacije su važne, ali mislim da imamo relativno laganu skupinu – izjavio je japanski izbornik.

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!