16. LISTOPADA 2011. 19:59h

Nižetić: Vrijeme je da izbornik Bilić pogleda u Hajdukovo dvorište

Foto

Sport
0

Tekst

 

– Bila je to jedna od boljih utakmica u prvenstvu. Osijek je igrao otvoreno, želio se nadigravati, ali protiv onakvog Hajduka nisu imali šanse. Imamo još dosta rezervi i uvjeren sam da možemo napraviti odličan rezultat – rekao je Nižetić.

Nije spominjao Dinamo koji je posrnuo u Zadru, ali jasno je da poljudsko zadovoljstvo vlada i zbog samo četiri boda minusa.

– Neću nikada govoriti o Dinamu, mi moramo skupljati bodove i gledati sebe – kazao je Nižetić.

Naglasio je učinak Anasa Sharbinija, Marina Tomasova i Ante Vukušića, trojca koji je praktički sam pobijedio Osijek. Odaslao je Nižetić i poruku stručnom stožeru naše reprezentacije.

– Vrijeme je da izbornik Bilić pogleda u Hajdukovo dvorište. Pored Subašića, tri se igrača u kontinuitetu dokazuju i trebaju biti pozvani u reprezentaciju. Po čemu bi to trebao biti pozvan Sammir, a ne Anas Sharbini? Nije ovo neka špekulacija ili nešto treba izmišljati. Jednostavno, sazrelo je vrijeme da se to kaže. U ovom trenutku bolje "desetke" od Anasa nema, bolji je od Sammira. Nepredvidiv je u driblingu, odličnog šuta, sjajnog pregleda igre, velike moći ponavljanja i, ono što je najvažnije, igra bez oscilacija. Njemu su uz bok Vukušić, koji s lakoćom zabija, i Tomasov, koji igra u životnoj formi. Kad ih spominjem kao reprezentativce, onda ne mislim na neki širi popis, već govorim o predstojećim utakmicama s Turskom – kazao je Nižetić.

Je li to malo pretenciozno?

– Stojim iza onog što sam rekao, govorim o konstanti, pa povucite paralelu s nekim drugim pozivima. Nema potrebe da sad ulazim u daljnje elaboriranje, to je naša procjena. Treba reći što je crno, crno je, što je bijelo, bijelo je, a ovi mladići igraju spektakularno – kaže Nižetić.

Prepričao je svoj razgovor s Anasom Sharbinijem.

– Razgovarao sam s njim u četiri oka, kazao sam mu da je igrač koji vrijedi tri-četiri milijuna eura, a može vrijediti deset milijuna eura. I to ovisi samo o njemu. Ima igrača koji vrijede milijun eura pa mogu malo podići svoju vrijednost, i to je to. Kod Anasa je priča sasvim drugačija – rekao je Nižetić.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!