29. SVIBNJA 2013. 15:31h

Nike prekinuo suradnju s Livestrongom

Foto

Sport
0

Tekst

Američki proizvo?ač sportske opreme Nike odlučio je prekinuti suradnju s humanitarnom fondacijom Livestrong, koja prikuplja sredstva za liječenje oboljelih od raka, a koju je ustanovio bivši američki biciklist Lance Armstrong kojemu je ranije ove godine zbog dokazanog uzimanja dopinga oduzeto svih sedam naslova pobjednika "Tour de Francea".

Nike je za Livestrong tijekom godina prikupio više od 100 milijuna dolara, većinu putem prodaje žutih rukavica koji su bili zaštitni znak te organizacije.

Iz Livestronga su objavili kako se Nikeu zahvaljuju na podršci, te kako imaju alternativne izvore financiranja za ubuduće.

Lance Armstrong je fondaciju ustanovio 1997. godine u vrijeme kada se liječio od raka testisa. Nakon što se izliječio vratio se biciklizmu, te je sedam godina dominirao "Tourom" zahvaljujući čemu su i prihodi fondacije narasli. No, godinama kasnije utvr?eno je kako je do svojih pobjeda stigao koristeći nedopuštena sredstva.

(Hina) x
 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!