24. TRAVNJA 2012. 11:41h

New Jersey Nets otišao u povijest

Foto

Sport
0

Tekst

Prije nekoliko je dana Dražen Petrović proglašen je najboljim šuterom u povijesti New Jersey Netsa, a klub je košarkaškom Mozartu prigodnom kompilacijom njegovih utakmica i koševa odao počast na oproštaju od dvorane Prudential Center u New Jerseyju na utakmici s Philadelphijom. Naime, Netsi se od iduće godine sele u Brooklyn.

– Devedesete su donijele talent putem drafta, kada su u Meadowlands došli Derrick Coleman i Kenny Anderson, gdje su im se kasnije pridružili odličan hrvatski šuter Dražen Petrović i trener Chuck Daly. Ta momčad nekoliko je puta igrala doigravanje i činilo se da je na rubu konačnog proboja na veliku scenu, a onda je došla tragična Petrovićeva smrt 1993. – piše na službenim klupskim stranicama.

Netsi su na poluvremenu utakmice s Philadelphijom odali počast bivšim klupskim velikanima, a onima koji nisu bili na svečanosti posvetili su prigodne videoisječke. Draženov je dobio najveći pljesak navijača New Jerseya koji, ni 20 godina kasnije, nisu zaboravili kakvog su majstora imali privilegij gledati.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!