29. SVIBNJA 2013. 09:11h

NBA: Hornacek novi trener Phoenixa

Foto

Sport
0

Tekst

 Američka profesionalna košarkaška NBA momčad Phoenix Suns za novoga je trenera imenovala svog bivšeg igrača Jeffa Hornaceka (50), kojemu će to biti prvi posao u ulozi glavnog trenera u karijeri.

Hornacek će na dužnosti prvog trenera Sunsa zamijeniti Lindseya Huntera, koji je bio vršitelj dužnosti nakon što je u siječnju zbog loših rezultata otkaz dobio Alvin Gentry.

Sunsi su ovu sezonu okončali s omjerom pobjeda i poraza 25-57, te su zauzeli posljednje mjesto u Zapadnoj konferenciji, a to je ujedno i drugi najlošiji omjer u klupskoj povijesti, pa Hornacekov posao neće biti nimalo lagan.

Hornacek je tijekom svoje igračke karijere bio poznat po vrlo preciznom šutu s distance, a šest od svojih 14 sezona provedenih u najjačoj ligi na svijetu proveo je u dresu Sunsa. Ove je sezone obnašao dužnost pomoćnog trenera u Utah Jazzu, još momčadi u kojoj je proveo dio igračke karijere.

"Za nekoga tko još nikada nije radio kao glavni trener u NBA Jeff ima vrlo veliki raspon vještina i mnogo iskustva i stoga sam sretan što će biti naš trener u sljedećoj sezoni", rekao je generalni menadžer Sunsa Ryan McDonough, koji je na tu dužnost stigao prije samo tri tjedna.

(Hina)
 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!