15. TRAVNJA 2012. 14:11h

Na regati kod San Francisca jedna osoba poginula

Brod

Foto

Sport
0

Tekst

Na regati dugoj 100 kilometara sudjelovalo 52 jedrilice, a natjecanje se održavalo po vrlo lošem vremenu. Valovi su bili visoki i do četiri metra, a jedan takav je s palube izbacio četiri člana posade, od kojih je jedan poginuo.

Jedriličari s drugog broda pokušali su ih spasiti, ali je njihovu jedrilicu drugi val bacio na stijenu. Za članovima te druge jedrilice High Speed Chase traje potraga.

Tri člana posade koji su se prvi našli u oceanu su spašeni jer su na sebi imali plutajuća odjela za spašavanje prilagođena hladnom vremenu.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!