26. KOLOVOZA 2015. 19:56h

Na Memorijalu Ivana Ivančića nastupit će samo bacači kugle - ali najbolji

Bacač kugle

Foto

Sport
0

Tekst

Natjecanje bacačica kugle ipak neće biti dijelom Memorijala Ivana Ivančića, 7. rujna pokraj zagrebačkih fontana. Razloge za odustajanje od ove discipline pojasnila je projekt menadžerica 65. Hanžekovićevog memorijala Ivana Brkljačić:

„Zbog terminskog preklapanja s mitingom u Berlinu, koji večer prije tako?er na programu ima natjecanje kuglašica, bilo nam je tehnički neizvedivo u Zagrebu složiti dovoljno kvalitetnu startnu listu. A, budući da smo na Memorijalu Ivana Ivančića stvarno željeli vrhunsko svjetsko natjecanje, s najboljim bacačicama kugle, odlučili smo tu disciplinu skinuti s programa i sredstva preusmjeriti u neke druge discipline.“

Na Memorijalu Ivana Ivančića, dakako, ostaje natjecanje kuglaša, na kojem će u ponedjeljak 7. rujna od 19 sati nastupiti neki od najboljih svjetskih bacača kugle. Od danas su na startnoj listi i brončani sa Svjetskog prvenstva u Pekingu, JamajčaninO'Dayne Richards, dvostruki olimpijski pobjednik Tomasz Majewski i bivši svjetski prvak Reese Hoffa.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!