31. SVIBNJA 2012. 16:13h

Na ATP-u Umag gostuju Verdasco, Ferrero i Dolgopolov

Foto

Sport
0

Tekst

Najstariji hrvatski teniski turnir ove će godine biti najjači do sada. Umag će u svom 23. izdanju od 5. do 15. srpnja ugostiti najbolje hrvatske tenisače ali i poznata strana imena.

Prošlogodišnji turnir dobio je nagradu za izvrsnost krovne teniske organizacije, a direktor Vanja Božičković uvjeren je kako će ove godine ljestvica biti postavljena na još viši nivo.

"Gledat ćemo fantastičan tenis. Dolaze nam tri naša najbolja igrača, Čilić, Karlović i Dodig. Dolaze nam i tri pobjednika turnira, Verdasco, Ferrero i Dolgopolov", najavio je Božičković.

U Umag ovog ljeta dolazi sedam igrača iz Top 50 ATP liste, no pod povećalom su uvijek hrvatski predstavnici.

"Od svih naših igrača očekujemo puno. Oni vole dolaziti u Umag i vole igrati pred domaćom publikom", zaključio je Božičković.

Pozivincu za turniru zatražio je i Francuz Richard Gasquet, trenutačno 20. igrač svijeta. Dolazi i 23. igrač svijeta Španjolac Marcel Granollers, vraćaju se i bivši finalist Talijan Potito Starace, njegov zemljak Fabio Fognini i Argentinac Carlos Berlocq.

"Poticanje izvrsnosti u svim područjima, pa tako i u sportu, najvažniji je cilj djelovanja ministarstva kojemu sam na čelu. Umaški turnir sjajan je primjer i za druge sportove, a posebno mi je drago da će domaća publika moći navijati za naše najbolje tenisače. Vjerujem da svi možemo puno naučiti iz iskustva organizatora ovog turnira i to iskustvo primijeniti i na druge sportske priredbe", rekao je ministar Jovanović. A da ovo nije samo teniski turnir već turistički proizvod naglasio je ministar turizma Veljko Ostojić.

"Stalnim inovacijama ovaj turnir pridonosi izgradnji Umaga kao destinacije vrhunskog sporta, vrhunske hrane i vrhunskog turizma. Sinergija sporta i turizma koja je ovdje ostvarena svakako jača i Istru kao destinaciju, kao i cijeli hrvatski turizam", rekao je ministar Ostojić. (N.Š./Mediaservis)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!