6. RUJNA 2013. 19:51h

Medveščak - CSKA 7-1: Moskovljani pregaženi!

Foto

Sport
0

Tekst

Hokejaši Medveščaka u svom su prvom nastupu u drugoj najjačoj ligi na svijetu, ruskom KHL-u kao domaćini u punom Domu sportova svladali moskovski CSKA s visokih 7-1 (2-0, 2-1, 3-0).

Protiv favoriziranih Moskovljana "medvjedi" su odigrali vrlo disciplinirano, a usto su iskoristili i slab dan vratara ruskog sastava Rastislava Stane koji je čak četiri gola primio udarcima s plave linije. S druge strane, CSKA je svoj jedini gol postigao kada je imao dva igrača više na ledu.

Prvi gol za Medveščak u KHL-u postigao je Jonathan Cheechoo (4:29), a na 2-0 povisio je Mark Popovic (13:46). Na 3-0 je početkom druge trećine povisio Kurtis Foster (21:55), da bi potom Aleksej Morozov (24:06) smanjio na 3-1. Prednost je na tri gola razlike vratio Ryan Vesce (32:00).

U trećoj trećini po svoj drugi pogodak postigli su Vesce (45:00) i Cheechoo (48:29), a konačnih nestvarnih 7-1 postavio je Charles Linglet (54:46).

Medveščak će već u nedjelju igrati svoj drugi susret u KHL-u, a gost ledene dvorane Doma sportova bit će Dinamo iz Rige.

 

(Hina) 

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!