23. SVIBNJA 2012. 12:57h

Mateša poručio Blanki Vlašić: Zdravlje u sportu je uvijek ispred svega

Zlatko Mateša

Foto

Sport
0

Tekst

''Najbitnije je Blankino zdravlje'', rekao je predsjednik hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, komentiravši mogućnost da naša najbolja sportašica Blanka Vlašić zbog ozljede ne nastupi na Olimpijskim igrama.

''To je prvi jedini i glavni preduvjet za nastup svakog sportaša i ja sam uvjeren da nitko ne više ne želi od same Blanke nastupiti u Londonu''.

Ipak, Mateša priznaje:

''Naravno da bi nam bilo žao ako bi došlo do toga da ne nastupi, ali zdravlje u sportu je uvijek ispred svega''.

Do početka Olimpijskih igara dijeli nas 65 dana i sada se već može ralunati koliko je hrvatskih sportaša osiguralo kartu za London?

''Danas ih je osamdesetak koji sigurno idu, ali računamo i veselilo bi nas da se priključe rukometašice i košarkašice. Imamo još nekoliko kvalifikacija u tijeku, nedostaju nam plivači. I onda bi to bilo ono na što smo računali''.

Tko će nositi hrvatsku zastavu na otvaranju, priča je koja je uvijek aktualna prije OI-a. Ovaj put jedriličari su poslali poruku kako bi oni trebali biti ti kojima će pripasti ta čast.

''To će odlučiti Vijeće uz konzultaciju s čitavom olimpijskom obitelji. Činjenica je da su oni ti koji se mogu uključiti u borbu za odličja i da je to najbrojnije izazlanstvo jedriličara dosad na Olimpijskim igrama'', istaknuo je Mateša i dodao kako ćemo u Londonu imati popriličan broj kandidata za medalju.

''Nemojte zaboravit tae-kwan-do, četverac, rukometaše, vaterpoliste, streljaštvo, judo, zašto ne i mačevanje. Jovanović je napravio sjajan rezultat u Europi. Sve je moguće', zaključio je Mateša. (Mediaservis)

>>>Liječnik Hrvatskog atletskog saveza: Blanka će se brzo oporaviti!

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!