15. KOLOVOZA 2013. 10:46h

Marion Bartoli objavila kraj karijere

Marion Bartoli

Foto

Sport
0

Tekst

Najbolja francuska tenisačica Marion Bartoli, sedma na WTA ljestvici, izazvala je šok u srijedu, šest tjedan nakon što je osvojila Wimbledon, objavivši kako prekida svoju profesionalnu karijeru nakon poraza od Rumunjke Simone Halep (3-6, 6-4, 6-1) u drugom kolu Cincinnatija.

 

"Vrijeme je da okončam svoju karijeru", izjavila je 28-godišnja Marion Bartoli na konferenciji za novinare poslije poraza. "Moje tijelo ne može više sve podnositi", dodala je francuska tenisačica nakon 13 godina aktivne igračke karijere.

Ova vijest stiže dva tjedna prije početka US Opena (26. kolovoza), zadnjeg grand slam turnira u godini.

Bartoli je izjavila da joj je Wimbledon pomogao da dosegne svoju najbolju razinu, ali da ju je tako?er iscrpio fizički i psihički.

"Imala sam dosta ozljeda od početka godine. Na turnirima sam jako dugo i stvarno sam se forsirala i dala sve na tom Wimbledonu. Osjećam da sam iscrpila svu energiju iz svog tijela. Ostvarila sam svoj san i to će ostati sa mnom zauvijek, ali moje tijelo više ne može trpjeti."

Bartoli je odigrala samo tri meča od pobjede u Wimbledonu, što joj je bio osmi naslov u karijeri. Prvi naslov koji je osvojila bio je turnir u Aucklandu 2006. Dva zadnja prije Wimbledona su bila 2011. u Eastbourneu i Osaki.(Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, proèelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaèelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuèilišna profesorica, èlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebaèkog holdinga èinila se kao idealna osoba za tu politièku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem prièa o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, èija je èlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!