30. TRAVNJA 2012. 13:57h

Marco Polo Challenge otvorio hrvatsku triatlonsku sezonu

Foto

Sport
0

Tekst

Marco Polo Challenge je 28.travnja službeno otvorio hrvatsku triatlonsku sezonu. Na natjecanju u sprint triatlonu, koje se boduje i za Kup Hrvatske, nastupilo je 56 triatlonaca iz cijelog svijeta. Ova prava sportska avantura započela je plivanjem u neposrednoj blizini korčulanskih zidina u dužini od 750m, nakon čega su triatlonci vozili 20km biciklu do mjesta Kneže i za kraj trčali do hotela Bon Repos 5km.


Sveukupni pobjednik ovogodišnjeg triatlona u Korčuli je Matija Lukina (TK Rudolf Perišin, Gornja Stubica), dok je na drugom mjestu bio Slovenac Matija Meden (TK Trisport Kamnik), a treće mjesto je zauzeo prošlogodišnji pobjednik Dejan Patrčević (TK Zagreb). Sara Vilić iz TK Zagreb je i ove godine apsolutna pobjednica u ženskoj kategoriji, dok je u kategoriji štafeta bio najbolji Untouchables iz Splita. Uz medalje i pokale, osvojili su i novčane nagrade iz fonda od 40.900kn.


Glavni sudac Pavo Ligotić je zajedno sa ostalih sucima i tehničkim delegatom pratio utrku i ocijenio da je protekla bez problema. Svi sudionici pridržavali strogih pravila Hrvatskog triatlon saveza. Nije bilo ozlijeda, ni žalbi na nepoštivanje pravila.


Natjecanje je službeno otvoreno pozdravnom riječi gospodina Franca Steneka, jednog od organizatora i ujedno zamjenika gradonačelnika Grada Korčule, a cijelo natjecanje je za mikrofonom popratio gospodin Ivan Pavić, tajnik TK Split i još jedan od organizatora uz Palaču Lešić Dimitri koje je bila glavni sponzor ove utrke.


U sklopu manifestacije održano je i štafetno trčanje za otočke škole. Prijavilo se gotovo stotinu djece, a među njima ipak najviše sudionika je bilo iz OŠ Ante Curać Pinjac Žrnovo, njih čak 48! Odaziv gledatelja je tijekom cijelog jutra bio odličan. Korčulani su sa zanimanjem pratili i bodrili natjecatelje, a dosta ih se odazvalo i volonterski pomoglo da se ova manifestacija održi u njihovom gradu.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!