30. TRAVNJA 2012. 13:57h

Marco Polo Challenge otvorio hrvatsku triatlonsku sezonu

Foto

Sport
0

Tekst

Marco Polo Challenge je 28.travnja slu┬×beno otvorio hrvatsku triatlonsku sezonu. Na natjecanju u sprint triatlonu, koje se boduje i za Kup Hrvatske, nastupilo je 56 triatlonaca iz cijelog svijeta. Ova prava sportska avantura zapo─Źela je plivanjem u neposrednoj blizini kor─Źulanskih zidina u du┬×ini od 750m, nakon ─Źega su triatlonci vozili 20km biciklu do mjesta Kne┬×e i za kraj tr─Źali do hotela Bon Repos 5km.


Sveukupni pobjednik ovogodi┬Ünjeg triatlona u Kor─Źuli je Matija Lukina (TK Rudolf Peri┬Üin, Gornja Stubica), dok je na drugom mjestu bio Slovenac Matija Meden (TK Trisport Kamnik), a tre─çe mjesto je zauzeo pro┬Ülogodi┬Ünji pobjednik Dejan Patr─Źevi─ç (TK Zagreb). Sara Vili─ç iz TK Zagreb je i ove godine apsolutna pobjednica u ┬×enskoj kategoriji, dok je u kategoriji ┬Ütafeta bio najbolji Untouchables iz Splita. Uz medalje i pokale, osvojili su i nov─Źane nagrade iz fonda od 40.900kn.


Glavni sudac Pavo Ligoti─ç je zajedno sa ostalih sucima i tehni─Źkim delegatom pratio utrku i ocijenio da je protekla bez problema. Svi sudionici pridr┬×avali strogih pravila Hrvatskog triatlon saveza. Nije bilo ozlijeda, ni ┬×albi na nepo┬Ütivanje pravila.


Natjecanje je slu┬×beno otvoreno pozdravnom rije─Źi gospodina Franca Steneka, jednog od organizatora i ujedno zamjenika gradona─Źelnika Grada Kor─Źule, a cijelo natjecanje je za mikrofonom popratio gospodin Ivan Pavi─ç, tajnik TK Split i jo┬Ü jedan od organizatora uz Pala─Źu Le┬Üi─ç Dimitri koje je bila glavni sponzor ove utrke.


U sklopu manifestacije odr┬×ano je i ┬Ütafetno tr─Źanje za oto─Źke ┬Ükole. Prijavilo se gotovo stotinu djece, a me─Ĺu njima ipak najvi┬Üe sudionika je bilo iz O┬Ő Ante Cura─ç Pinjac ┬Ärnovo, njih ─Źak 48! Odaziv gledatelja je tijekom cijelog jutra bio odli─Źan. Kor─Źulani su sa zanimanjem pratili i bodrili natjecatelje, a dosta ih se odazvalo i volonterski pomoglo da se ova manifestacija odr┬×i u njihovom gradu.

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!