29. OUJKA 2012. 11:12h

Lino Červar: Zagreb će igrati puno opuštenije nego Kiel

Lino Červar na okupljanju rukometaša

Foto

Sport
0

Tekst

Lino Červar, najuspješniji hrvatski trener, danas na klupi skopskog Metalurga, vjeruje da zagrebaši mogu svladati Kiel i izboriti završni turnir Lige prvaka u Kölnu.

– Priliku za Zagreb vidim u kratkim napadima Kiela. Naime, Jicha, Ilić i Andersson jednostavno su brzi na okidaču i mnogo šutiraju. Naravno, često puta i promašuju, što je prilika za brze kontre Horvata i Štrleka – rekao je Lino Červar.

Omeyer više nije problem

Da, ali što ako njihova vanjska linija bude precizna?

– Može se dogoditi, ali to su rijetki trenuci – istaknuo je Lino.

Zaboravljate da je na vratima Kiela Omeyer koji je toliko puta zagorčao život hrvatskim rukometašima.

– Nije se baš istaknuo protiv nas na posljednjem europskom prvenstvu. Vjerujem da nema više straha od njega. Zagreb nema što izgubiti i uvjeren sam da će igrati puno opuštenije nego Kiel koji je favorit i kao takav taj status mora opravdati na parketu – istaknuo je Lino Červar.

Od osam međusobnih utakmica, zagrebaši su čak jednom pobijedili u gostima. Bilo je to 2003. godine. Jedan od junaka te utakmice bio je Hrvoje Horvat, tada srednji vanjski igrač zagrebaša.

– Sjećam se da nam je za sljedeći krug natjecanja trebala pobjeda u Kielu, ali i poraz Constante u Skopju. Poklopilo se oboje. Naši vratari bili su odlični, a i u obrani smo igrali jako dobro. Daleko od toga da Kiel ne možemo ponovo iznenaditi, iako je riječ o trenutačno najboljoj momčadi svijeta – istaknuo je Horvat.

Kakav je recept?

– Dobra obrana i polukontra. Zagreb ima i jedno i drugo. A i momčad Ivice Obrvana ovaj put neće igrati u grču kao protiv Metalurga. Tada je morala pobijediti, psihički pritisak bio je prevelik. U igri s Kielom neće biti grča jer je on favorit – rekao je Horvat.

Novac nije problem

U njegovo vrijeme Kiel je imao Lövgrena, prvi je put Ligu prvaka osvojio s Karabatićem, a danas je zvijezda Jicha.

– To je klub koji ne pita koliko košta koji igrač. Koga Nijemci požele, toga i dovedu – zaključio je Cveba, danas igrač Dubrave

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!