26. KOLOVOZA 2015. 14:01h

LIGA PRVAKA Jug u grupi s Pro Reccom, Partizanom i Galatasarayem

vaterpolo, Liga prvaka

Foto

Sport
0

Tekst

U Dubrovniku je u srijedu održan ždrijeb skupina za vaterpolsku Ligu prvaka, a hrvatski predstavnik i domaćin ždrijeba Jug CO svrstan je u skupinu B s prošlosezonskim prvakom, talijanskim Pro Reccom, te srpskim Partizanom i turskim Galatasarayem, dok će preostala dva suparnika saznati po završetku kvalifikacija.

U skupini A igrat će domaćin završnog turnira, ma?arski Eger, španjolska Barceloneta, grčki Olympiakos i njemački Spandau 04, te još dva kluba iz kvalifikacija.

Osam od 12 sudionika natjecanja po skupinama u Ligi prvaka dobilo je pozivnice, a me?u njima je i hrvatski doprvak Jug CO, dok će se za četiri preostala mjesta kroz kompliciran sustav kvalifikacija pokušati izboriti i naš prvak, te europski doprvak, riječko Primorje EB, i zagrebačka Mladost.

Mladost će u prvom krugu kvalifikacija od 4. do 6. rujna igrati u Herceg Novom, a suparnici će joj biti domaći Jadran, Spartak iz Volgograda i Montpellier. Prva dva sastava s tog turnira izborit će nastup u drugom krugu koji će se igrati od 18. do 20. rujna, a u kojemu će se u natjecanje uključiti i Primorje EB.

I u drugom krugu preostale momčadi bit će razvrstane u četiri skupine iz kojih će po dvije prvoplasirane momčadi iz svake grupe proći u treći krug kvalifikacija gdje će se u dvije utakmice susresti pobjednici skupina sa drugoplasiranim momčadima. Te utakmice na programu su 3. i 17. listopada.

Liga prvaka igrat će se od 28. listopada do 18. svibnja, a završni turnir najboljih šest igrat će se u Egeru od 2. do 4. lipnja sljedeće godine.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!