20. RUJNA 2012. 22:40h

Lakersima najveće plaće, Bryantu godišnje 27,8 milijuna dolara

Los Angeles Lakers guard Kobe Bryant pantomines tears while gesturing toward Denver Nuggets guard Chauncey Billups at the Pepsi Center in Denver on January 21, 2011.   The Lakers beat the Nuggets 107-97.      UPI/Gary C. Caskey

Foto

Sport
0

Tekst

Los Angeles Lakersi će u novoj sezoni NBA lige potrošiti na plaće 100,3 milijuna dolara što je najviše od svih 30 klubova u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Međutim, kada se na taj iznos doda porez Lakersi će morati platiti više od 200 milijuna dolara.

Naime, kako bi obuzdala rastrošnost klubova, NBA je uvela promjene u financijskim propisima i za klubove koji preskoče granicu od 70 milijuna dolara, uvela porez prema kojem za svaki dolar iznad granice klub mora platiti dodatnih 4.75 dolara. Do sada je vrijedilo pravilo 'dolar za dolar'.

Lakersi već sada za igrače odvajaju 100 milijuna dolara, plus 30 milijuna poreza, međutim u novoj sezoni stupaju na snagu nova pravila.

Drugo mjesto na ljestvici klubova koji najviše odvajaju za plaće drže Brooklyn Netsi sa 85,4 milijuna dolara, treći je Miami Heat sa 82,6 milijuna, a zatim slijede Philadelphia 76ersi (79,6), Orlando Magica (75,1), Chicago Bulls (74,8), New York Knicks (74,0)... Tri kluba koja najmanje odvajaju za plaće su Minnesota Timberwolves (52,4), Indiana Pacers (50,3) i Houston Rockets (47,9).

Najveću godišnju plaću u NBA ligi ima prva zvijezda Lakersa Kobe Bryant sa 27,8 milijuna dolara. Brandon Roy iz Minnesote zarađuje 21,4 milijuna dolara, a prvi igrač Dallasa Dirk Nowitzki 20,9 milijuna dolara. Slijede Gilbert Arenas iz Orlando (20,8), Amare Stoudemire iz New Yorka (19,9), Joe Johnson iz Brooklyna (19,7), Carmelo Anthony iz New Yorka (19,4)... Jedan od najboljih igrača lige i prva zvijezda Miami Heata LeBron James tek je na 13. mjestu sa godišnjom plaćom od 17,5 milijuna dolara.(Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!