16. LIPNJA 2013. 10:08h

Kup konfederacija - Pobjeda Brazila, u neredima 30 ozlije─Ĺenih

Zdenek Grygera

Foto

Sport
0

Tekst

Na otvaranju nogometnog Kupa konfederacija reprezentacija Brazila je u Brasiliji pobijedila Japan 3:0, a golove za 'Selecao' zabili su Neymar (3), Paulinho (48) i Jo (90+3).
Uo─Źi utakmice došlo je do velikih sukoba izme─Ĺu policije i demonstranata u kojima je ozlije─Ĺeno najmanje 30 osoba. Demonstranti smatraju kako je javni novac utrošen za izgradnju stadiona, te organizaciju Kupa konfederacija i svjetskog prvenstva trebao biti utrošen na izgradnju bolnica i škola. U prosvjedima je sudjelovalo oko tisu─çu osoba, a policija je morala upotrijebiti suzavac i gumene metke kako bi smirila još ve─çe nerede.

U drugom dvoboju iz ove skupine u nedjelju u Rio De Janeiru se sastaju Meksiko i Italija. Sutra je na rasporedu i susret 1. kola B skupine u kojem se u Recifeu sastaju europski i ju┬×noameri─Źki prvak Španjolska i Urugvaj.

Naslov pobjednika posljednjeg Kupa konfederacija iz 2009. brani Brazil.

(Hina)

 

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!