19. KOLOVOZA 2015. 22:55h

KOŠARKA Hrvatska razbila Litvu u Kaunasu

Roko Ukić

Foto

Sport
0

Tekst

Nakon uvjerljive pobjede nad Litvom (72-59) i trijumfa na pripremnom turniru u Kaunasu, kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Roko Ukić izjavio je da se ne sjeća kad su bili tako dominantni, ali i dodao da ta pobjeda nema rezultatsku vrijednost.

"Sigurno da smo odigrali vrhunsku utakmicu. Ne pamtim kad smo ovako dominantno izgledali, pogotovo protiv odlične ekipe na njihovom terenu. Me?utim, to je pripremna utakmica, ne valorizira se nimalo što se rezultata tiče. Pokazatelj je da smo na dobrom putu, ali prave nas stvari očekuju za 15-ak dana", naglasio je Ukić nakon dvoboja u kojem je Hrvatska imala Litvu na koljenima, ali i dopustila domaćinima da se u završnim minutama približe i poraz učine manje bolnim 


"Igrali smo sjajnu obranu sve do zadnjih pet minuta, kad je došlo do opuštanja s obzirom na veliku razliku. Super utakmica, ali ako nećemo nastaviti u istom ritmu, onda to neće vrijedi ništa", ponovio je kapetan hrvatske reprezentacije, a s njegovom se ocjenom složio i pomoćnik Velimira Perasovića Dario Gjergja.

"Igrali smo 33-34 minute jako dobru utakmicu, kontrolirali smo tempo i ritam, kako obrambeno, tako i napadački. Me?utim, onda se dogodilo opuštanje koje se može dogoditi u prijateljskoj utakmici, ali moramo zadržati kontrolu igre do kraja, jer će nam to jako puno značiti na Europskom prvenstvu", rekao je Gjergja.
Do početka Eurobasketa, koji će Hrvatska otvoriti 5. rujna u Zagrebu protiv Slovenije, Perasovićeve izabranike čeka još jedan pripremni turnir, od 26. do 28. kolovoza u zagrebačkoj Areni, na kojem će se našim košarkašima suprotstaviti Izrael, Estonija i BiH.
"Sada moramo zadržati koncentraciju i ispraviti pogreške koje smo uočili, obrambeno i napadački. Na tom turniru moramo napraviti glazuru u oba smjera igre za Europsko prvenstvo", zaključio je Gjergja.
 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!