PREDANOST

2. SIJEèNJA 2008. 13:44h

Kinezi se zakleli krvlju u plasman na SP

Tekst

Nakon ponude Kineskog nogometnog saveza od milijun dolara kao poticaj za plasman na SP reprezentativci, su se zakleli kako će u tome uspjeti

Nakon ponude Kineskog nogometnog saveza od milijun dolara kao poticaj za plasman na Svjetsko prvenstvo 2010., reprezentativci su se zakleli svojim životima kako će u tome uspjeti.

- Zaklinjemo se da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo koje je profesionalni cilj kojem težimo. Plakat ćemo, prolijevati krv i znoj za čast naše domovine – izgovarali su kineski nogometaši u Novogodišnjoj zakletvi.

Kineskoj reprezentaciji koju vodi srpski izbornik Vladimir Petrović savez je ponudio milijun dolara nagrade za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Kina se nalazi u kvalifikacijskoj "skupini smrti", zajedno s Australijom, Irakom i Katarom, a na SP idu dva prvoplasirana.

Samo jednom su se Kinezi kvalificirali na Svjetsko prvenstvo, 2002. u Japanu i Južnoj Koreji, kada su izgubili sve utakmice u skupini bez postignutog gola.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, proèelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaèelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuèilišna profesorica, èlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebaèkog holdinga èinila se kao idealna osoba za tu politièku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem prièa o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, èija je èlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!