22. KOLOVOZA 2015. 17:29h

Justin Galtin u kvalifikacijama bio najbrži na 100 metara

Foto

Sport
0

Tekst

Američki sprinter Justin Gatlin ostvario je najbolji rezultat (9.83 sekundi) kvalifikacija na 100 m prvog dana natjecanja na 15. svjetskom prvenstvu u atletici koje je u subotu započelo u Pekingu.

Gatlin je uvjerljivo pobijedio u svojoj, šestoj kvalifikacijskoj skupini te za 13 stotinki nadmašio vrijeme svjetskog rekordera, Jamajčanina Usaina Bolta (9.96) koji je bio najbrži u sedmoj skupini. Osmorica atletičara su u kvalifikacijama trčali brže od 10 sekundi, ali oni najbolji su trčali štedeći energiju za nedjelju, kada su na rasporedu polufinalne utrke i obračun za odličja. U subotu je bilo važno samo naći se me?u tri najbrža u svakoj skupini koji su izravno izborili mjesto u polufinalu.

Iznena?enje je što se me?u polufinalistima nisu našli svjetski prvak iz Pariza 2003. 39-godišnji Kim Collins (10.16) sa St. Kittsa i Nevisa te Britanac James Dasaolu (10.13) koji je na prošlom SP-u u Moskvi bio osmi. Za mjesto u polufinalu trebalo je trčati 10.12, a to su vrijeme imali Britanac Kilty i Levi Cadogan s Barbadosa, koji su se po rezultatu našli me?u 21 sprinterom koji će se i u nedjelju pojaviti na startu.

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!