22. VELJAE 2012. 10:56h

Jelušić održala predavanje o društvu spolne ravnopravnosti u Los Angelesu

Naša Ana Jelušić morala se naći na ovoj prestižnoj listi

Foto

Sport
0

Tekst

Na izravni poziv Međunarodnog olimpijskog odbora, pred 800 delegata iz 135 zemalja, hrvatska skijašica Ana Jelušić održala je predavanje na petoj konferenciji "Žene i sport" održanoj u Los Angelesu.

Ana je govorila o temi "društva spolne ravnopravnosti", a ta čast pripala joj je dijelom i zbog toga što je bila promotorica Zimskih igara mladih. Na završnim utrkama Svjetskog kupa Ana će raditi intervjue u ciljnoj ravnini za potrebe press-službe Međunarodnog skijaškog saveza.

Što će biti s njezinim skijanjem, ovu sezonu pauzira, hoće li nastaviti karijeru ili neće, znat će se u ožujku. O tome će odlučiti, naravno, Ana i direktor skijaške reprezentacije Vedran Pavlek i to u skladu s liječničkim nalazima vezanim uz astmu.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!