10. VELJAE 2012. 19:46h

Izbornici drugih reprezentacija prepuni hvale za naše malonogometaše

hrvatska malonogometna reprezentacija

Foto

Sport
0

Tekst

 

Ostali izbornici završnice Europskog prvenstva u futsalu bili su prepuni riječi hvale za hrvatske igrače.

– Imate mnogo zanimljivih igrača, no najviše mi se svidio Dario Marinović. Sjajan je igrač i ima mjesta u bilo kojoj reprezentaciji – kazao je talijanski izbornik Roberto Menichelli.

Dario Marinović bio je glavni razlog zbog kojeg je ruski izbornik Sergej Skorovič strahovao u zadnjim minutama utakmice s Hrvatskom. Jutro nakon izborenog finala također je priznao da bi ga htio u svojoj momčadi. Skorovič je također apostrofirao i Jakova Grcića. Španjolski izbornik Jose Venancio Lopez složio se sa svojim kolegama, no također i proširio popis poželjnih igrača.

– Ma sjajni su svi dečki, meni su se posebno svidjeli Tihomir Novak i Franco Jelovčić. Hrvatska ima odličnu skupinu mladih igrača, nekoliko ozbiljnih europskih klubova već se raspituje o njima – kazao je.

Upitan da povuče paralelu između filozofije igre kakvu gaji Barcelona i španjolska malonogometna reprezentacija, rekao je:

– To je kompleksno pitanje, Barcelona više teži posjedu lopte, a mi igramo okomitije. No postoje neke sličnosti.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!