3. VELJAE 2012. 13:52h

Ivica Kostelić u spustu u francuskom Chamonixu završio na 48. mjestu

Druga vožnja Ivice Kostelića bila je skoro pa savršena

Foto

Sport
0

Tekst

U spustu u Chamonixu pobijedio je Klaus Kroell za stotinku bržom vožnjom od Bodea Millera, a četiri stotinke od D. Cuchea. Ivica Kostelić završio je tek na 48. mjestu.

Još pamtimo osjećaj neizmjerne sreće kojom su lani u Chamonixu zračili Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim nakon što su zajedno sišli s postolja u superkombinaciji. Što li nas ove godine još očekuje na poznatom Le Verte des Houches? U spustu u petak (nadoknada Val Gardene) Natko je bio 46. (zaostatak +2.47 za pobjednikom Klausom Kroellom), Ivica 48. (+2.64), a Dalibor Šamšal 65. (+9.62).

Muk i nevjerica u našem timu, bodovi su ponovo bili vrlo daleko...

– Što da kažem? Rezultat je loš. Razloge znamo, bolje da ih i ne ponavljam. Cilj nam je maksimalno se usredotočiti za utrke koje se voze za vikend – slijegao je ramenima Kostelić.

Fischerov materijal i svježi snijeg su protuslovni pojmovi, i čini se da zasad u tome Ivici pomoći nema. Ali, baš mu nigdje ne gori. Naime, za nedjelnu superkombinaciju neće biti problema, Kostelić je ove sezone lako nadoknađivao dvije pa čak i tri sekunde zaostatka u spustu. Srećom, Hirschera nema u sljedeće četiri utrke, a i Beat Feuz osvojio je samo 10 bodova. Ivica ima bodovnu prednost (905) pred Austrijancem (825) i Švicarcem (683), a ona se u nedjelju može još više povećati.


Chamonix, spust:

1. KROELL Klaus (AUT) 2:04.22
2. MILLER Bode (USA) + 0.01
3. CUCHE Didier (SUI) + 0.04
4. BAUMANN Romed (AUT) + 0.08
4. GUAY Erik (CAN) + 0.08
6. HUDEC Jan (CAN) + 0.17
7. PUCHNER Joachim (AUT) + 0.35
8. SVINDAL Aksel Lund (NOR) + 0.37
9. BERTRAND Yannick (FRA) + 0.47
10. REICHELT Hannes (AUT) + 0.57
---
46. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) + 2.47
48. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 2.64
65. ŠAMŠAL Dalibor (CRO) + 9.62

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!