18. TRAVNJA 2012. 20:26h

Ivica Kostelić: Važno mi je da je odmor drugačiji od ostalih 11 mjeseci

Foto

Sport
0

Tekst

Ivica Kostelić dojurio je sa švicarskih ledenjaka u Zagreb kako bi uručio VIP-ovu nagradu "Renco Kosinožić" autoru najbolje fotografije (Ronald Goršić) snimljene na ovogodišnjoj Snježnoj kraljici. No, neće on uživati dugo u zagrebačkom proljeću. Već u petak ide natrag na snijeg, opet na Molltaller, gdje će biti do 13. svibnja. Tada slijedi selidba na austrijski ledenjak Hintertux gdje će trenirati do 30. svibnja. Lipanj je rezerviran za gumenjak i avanturu do Peloponeza i natrag.

– Važno mi je da sam u drukčijem ambijentu, s drugim ljudima i da radim drukčije aktivnosti nego ostalih jedanaest mjeseci. Drukčiji odmor ja ne mogu zamisliti.

Ivica pokušava zamisliti bolje skije za brze discipline.

– Prelasci Grangea i Herbsta u Fischer govore da su slalomske skije vrhunske, no i dalje je zabrinjavajuće da nitko od brzinaca nije došao u Fischer. Ja nade polažem u to da su promijenjena pravila, da se mijenjaju materijali i da će svi krenuti ispočetka pa tako i Fischer kreće s istih pozicija. Ohrabrujuće je i priključenje Lea Mussija, Fischerova servisera za brze discipline, čovjeka koji je dugo godina radio s Ghedinom.

– Surađivali smo s njim od Kitzbühela pa na dalje kada smo izvukli više od skija nego dotad. Na temelju toga odlučili smo o nastavku suradnje s Fischerom – objašnjava Ivica dodavši da mu je najveća nagrada što je sada zdrav i što može na proljetni snijeg.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!