2. VELJAE 2012. 13:27h

Ivan Šijan zabio prvi gol za Medveščak u EBEL-u

Foto

Sport
0

Tekst

I on je dočekao. Bek Medveščaka Ivan Šijan (21) zabio je prvi gol u EBEL-u, i to baš na gostovanju kod najskuplje momčadi lige Red Bull Salzburga (poraz 3:4 u produžetku).

Počastili ga slatkišima

– Kada mi je Sertić proslijedio pak i kada sam vidio poluprazna vrata, kroz glavu mi je proletjelo da moram zabiti. Instinktivno sam zapucao i, srećom, u idućem trenutku pak je bio u mreži – opisao je svoj prvijenac Šijan i dodao:

– Neopisivo sam se dobro osjećao, taj prvijenac je zaista poseban trenutak. Prvi je najteži, nadam se da će sada biti lakše.

Suigrači su mu sačuvali pak, donijeli su mu ga na kraju trećine.

– Imat će posebno mjesto u vitrini s trofejima – kaže Šijan.

Inicijaciju zbog prvog gola nije doživio.

– Nije bilo razloga za preveliko slavlje, ipak smo izgubili u produžetku. Rundu suigračima još nisam platio, dapače oni su me počastili slatkišima dok smo stajali na benzinskoj crpki pri povratku iz Salzburga – rekao je mladi Zagrepčanin i dodao:

– No, svjestan sam da će me taj pogodak dosta koštati, jer uza suigrače morat ću počastiti i prijatelje, ha-ha.

Učvrstili drugo mjesto

Medvjedi su se bodom iz Salzburga učvrstili na drugome mjestu na ljestvici, no nemaju vremena za opuštanje. Već sutra na Šalatu stiže Olimpija.

– Jedva čekam utakmice na Šalati, to je moj hokejaški dom, ondje sam počeo trenirati već s četiri godine – rekao je Šijan.

Ne boji se temperature od 10 Celzijevih stupnjeva ispod ništice.

– Igrao sam na Šalati i po većoj hladnoći. Doduše, sada će možda biti teže jer većinu utakmice ipak sjedim na klupi – zaključio je bek Medveščaka.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!