22. KOLOVOZA 2015. 17:33h

Ivan Horvat plasirao se finale skoka s motkom

Ivan Horvat

Foto

Sport
0

Tekst

Osječanin Ivan Horvat probio se me?u finaliste skoka s motkom na Svjetskom prvenstvu u atletici koje je u subotu započelo u Pekingu, preskočivši kvalifikacijsku normu od 5,70 metara, što je novi hrvatski rekord. 

Horvat je preko visine novog državnog rekorda preletio u trećem pokušaju, a da je srušio letvicu vrata finala ostala bi mu zatvorena, jer je u tom trenutku već više od 12 skakača preskočilo kvalifikacijsku normu.

Osječanin je na taj način začinio odličan nastup u kvalifikacijama, jer je do 5,70 m triput izlazio na zaletište i sve tri visine (5,40 m, 5,55 m i 5.65 m) svladao u prvom pokušaju. Horvat je bio pretposljednji od 16 finalista koji se uspio kvalificirati, a nakon njega to je uspjelo još samo Nijemcu Holzdeppeu koji je propuštao sve visine do kvalifikacijske norme i preskočio ju u posljednjem pokušaju. Istu je taktiku imao i svjetski rekorder, Francuz Renaud Lavillenie, ali je on 5,70 m preskočio u prvom pokušaju.

Poput 22-godišnjeg Horvata, u kvalifikacijama je novi nacionalni rekord s 5,70 m postavio i slovenski reprezentativac Robert Renner koji je sve visine svladao u prvom pokušaju.

Finale skoka s motkom na rasporedu je u ponedjeljak, s početkom u 13.05 sati po hrvatskom vremenu.
 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!