1. VELJAE 2013. 19:56h

Italija - Hrvatska 0-1

Foto

Sport
0

Tekst

Hrvatska teniska reprezentacija povela je sa 1-0 protiv Italije u susretu 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa u Torinu zahvaljujući pobjedi Marina čilića protiv Paola Lorenzija od 6-1, 6-7 (6), 4-6, 6-3, 6-2 nakon tri sata i 43 minuta igre.

čilić je odlično otvorio susret, te riješio prvi set u svoju korist sa 6-1 za 32 minute igre. U svakom Lorenzijevom servis-gemu imao je priliku za "break", a u tome je dva puta i uspio.

No, u drugom setu situacija na terenu se prilično promijenila. Lorenzi je bio mnogo sigurniji na vlastitom početnom udarcu, a prijetio je i na čilićevom servisu. Tako je naš igrač u šestom gemu morao spašavati 0-40, da bi u 10. gemu spasio i prvu Lorenzijevu set-loptu. U "tie-breaku" Lorenzi je poveo sa 6-3, čilić je uspio spasiti još tri set-lopte i stići do poravnanja na 6-6, ali je na petu setl-loptu Talijana promašio lagani forehand i tako mu praktički darovao izjednačenje.

Početak trećeg seta bio je još slabiji za našeg najboljeg igrača koji je u prvoj igri serijom pogrešaka izgubio servis iako je imao 40-0. U toj je igri čilić ubacio samo jedan od osam prvih servisa. Iako je do kraja trećeg seta imao tri prilike za povratak izgubljenog servisa, čilić u najvažnijim trenucima nije odigrao na potrebnoj razini, pa je Lorenzi treći set riješio u svoju korist sa 6-4.

četvrti set čilić je odigrao vrhunski, osvojio je 20 od 22 poena na svoj početni udarac, dok je konstantno prijetio na Lorenzijev. U šestoj je igri propustio 0-40 i još jednu prednost, ali je u osmoj stigao do novih 0-40 koje je uspio pretvoriti u "break" za vodstvo 5-3. Potom je sigurno odservirao za 6-3 i još jednom poravnao rezultat.

U petom je setu do izražaja došla veća kvaliteta čilića u odnosu na Lorenzija. Naš je tenisač dva puta oduzimao servis Talijanu, prvi put za 2-1, drugi put za 5-2 i napokon slomio otpor 61. igrača svijeta.

Susret izme?u Italije i Hrvatske trebali su otvoriti čilić i drugi talijanski igrač Fabio Fognini, no Fognini je zbog bolesti odustao, te ga je u posljednji trenutak zamijenio Lorenzi.

U drugom susretu igrat će najbolje rangirani talijanski igrač Andreas Seppi i Ivan Dodig. Za subotnji dvoboj parova prijavljeni su Bolelli i Lorenzi protiv Mektića i Pavića, ali izbornici izbornici Željko Krajan i Corrado Barazzutt imaju pravo promijeniti nominaciju do sat vremena prije početka meča.

U me?usobnim susretima Hrvatska protiv Italije u Davis Cupu vodi 2-0: prvi put uspješnija je bila 2001. na zemlji u Rimu, a potom je, tako?er rezultatom 3-2, slavila u Dubrovniku 2008. godine. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!