30. SIJEèNJA 2014. 18:36h

Ian Thorpe u bolnici zbog depresije i alkohola

Foto

Sport
0

Tekst

Najuspješniji australski plivač svih vremena Ian Thorpe (31) hospitaliziran je u bolnici u Sydneyju zbog problema s depresijom i alkoholom s kojima se bori već godinama.

članovi njegove obitelji otkrili su australskim medijima kako se Thorpe prošlog tjedna lakše ozlijedio prilikom pada u svojoj kući nakon čega je primljen i zadržan u bolnici. Thorpe se trenutačno nalazi na odjelu za odvikavanje od alkohola.

Thorpe je u karijeri osvojio pet zlatnih olimpijskih medalja, te još tri olimpijska srebra i jednu broncu. Na svjetskim prvenstvima je osvojio 11 zlatnih, te po jednu srebrnu i brončanu medalju. Sa 16 godina i 10 mjeseci je prvi put srušio svjetski rekord, čime je postao najmla?i plivač u povijesti kojem je to uspjelo. Kasnije je njegov rekord popravio Amerikanac Michael Phelps koji je imao svega 15 godina i 9 mjeseci kada je postavio prvi svjetski rekord.

'Torpedo' kako je glasio njegov nadimak iz plivačkih dana, prošle godine je objavio autobiografiju u kojoj je otkrio 'mračne' strane svoje prošlosti. Priznao je kako je patio od depresije, pretjerivao s alkoholom i želio se ubiti.

"Koristio sam alkohol kao sredstvo za rješavanje užasnih misli u svojoj glavi te kako bih savladavao svoje ponašanje", napisao je u knjizi koja se zove "Ovo sam ja" (This Is Me).

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, proèelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaèelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuèilišna profesorica, èlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebaèkog holdinga èinila se kao idealna osoba za tu politièku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem prièa o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, èija je èlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!