HRVATSKA - SAD 8:6

1. KOLOVOZA 2009. 17:08h

Hrvatski vaterpolisti osvojili broncu

Paulo Obradović se bori za loptu sa Nikolom Vukčevićem

Foto

Sport
0

Tekst

Izabranici Ratka Rudića izgubili su u polufinalu od Srbije sa 11:12 i oprostili se od obrane naslova svjetskog prvaka.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Sjedinjene Američke Države u utakmici za brončanu medalju s rezultatom 8:6 na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu u Rimu.

Većinu utakmice vodili su Amerikanci, a naši su vaterpolisti preuzeli vodstvo u trećoj četvrtini.

U dosadašnjim četirima dvobojima između Hrvatske i SAD-a na svjetskim prvenstvima, 'barakude' su triput slavile, posljednji put u Melbourneu sa 10:8.

Izabranici Ratka Rudića izgubili su u polufinalu od Srbije sa 11:12 i oprostili se od obrane naslova svjetskog prvaka koji su osvojili prije dvije godine u Melbourneu. Do sada su naši vaterpolisti sedam puta igrali za treća mjesta i tri puta ostali bez medalje.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!