27. OUJKA 2012. 16:57h

Hrvatski bakljonoše na OI: Kristina Pilko Demirkiran i Zlatko Glavanović

Olimpijski plamen

Foto

Sport
0

Tekst

Samsung Electronics, Ltd, svjetski lider u području potrošačke elektronike te službeni partner projekta OLIMPIJSKI PLAMEN, objavio je imena hrvatskih bakljonoša olimpijskog plamena.

Samsungov je cilj potaknuti sve na sudjelovanje u proslavi prijenosa olimpijskog plamena i tako učiniti Olimpijske igre u Londonu 2012. godine „olimpijskim igrama za svakoga“ te svima ponuditi novo i nezaboravno iskustvo.

Samsung je proveo svoju potragu izvan zemlje domaćina kako bi pronašao članove lokalnih zajednica koji zaslužuju ponijeti olimpijski plamen. Svi bakljonoše za Olimpijske igre u Londonu 2012. odabrani su u znak priznanja njihovom doprinosu lokalnim zajednicama i njihovoj demonstraciji olimpijskog duha.

Kristina Pilko Demirkiran i Zlatko Glavanović predstavljat će Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. tijekom nošenja olimpijske baklje, a njihove životne priče te predanost zajednici i sportu učinile su ih savršenim bakljonošama. Kristinin je moto „velik je čovjek onaj tko ne osvaja nešto bez časne borbe.” Nakon što je izgubila dva meča zbog nepravedne odluke sudaca, zaklela se da će jednog dana postati bolji sudac. Svoju odluku je i ostvarila postavši prva ženska sutkinja klasičnog boksa u Hrvatskoj, a naposljetku i sutkinja kickboxinga.

Zahvaljujući svojoj socijalnoj osjetljivosti, započela je prikupljati odjeću i kozmetičke potrepštine za Žensku kuću u Rijeci i sirotišta, djecu slabijeg imovinskog statusa besplatno podučavati kickboxingu, a također je postala i spasilac i instruktor spasilaca.

Zlatko je aktivni sportaš cijelog svog života. Rođen 1934., većinu svog života posvetio je streličarstvu. Podučavao je mnoge generacije uspješnih strijelaca i iako u poznoj dobi, srušio je dva hrvatska rekorda u svojoj kategoriji. Kao osoba koja je cijeli svoj život posvetila sportu i podučavanju mlađih generacija, Zlatko je uzor u pravom smislu riječi.

Povodom ovog događanja Kristina je izjavila:

„Ne mogu sakriti uzbuđenje što sam uključena u Olimpijske igre u Londonu 2012. Ponosim se što ću biti dio olimpijske priče na čast svojoj zemlji, obitelji, prijateljima i svim kolegama kickboxing sucima. Duboko u sebi nosim vrijednosti olimpijskog duha, ali nisam vjerovala kako ću imati priliku trčati s olimpijskim plamenom. Ništa od ovoga nikad ne bi bilo moguće bez nominacije mog supruga koji je prepoznao i uvijek podržavao moju predanost sportu, a posebice djeci u sportu – oni me inspiriraju da budem bolja svakog dana.“

Brigita Prole, menadžerica za korporativni marketing zagrebačkog ureda tvrtke Samsung Electronics Adriatic, izjavila je:

„Ovo je uistinu radosna prilika za Samsung, a naravno i za naše sretne bakljonoše. Olimpijske igre svjetsko su slavlje uspjeha i predanosti te je zbog toga vrlo važno sponzorima učiniti više i uključiti sve u kampanju. Samsung ima ambiciju i sposobnost učiniti ove igre olimpijskim igrama za svakoga, a projekt OLIMPIJSKI PLAMEN samo je demonstracija tih vrijednosti i vrlo smo uzbuđeni što smo dio toga.“

Projekt OLIMPIJSKI PLAMEN započet će svoje 70-dnevno putovanje diljem Velike Britanije u subotu 19. svibnja obuhvaćajući mnoge kulturološke spomenike Velike Britanije. Posjetit će se više od 1000 gradova i sela duž rute od 8000 milja, a cilj olimpijske baklje jest uzbuditi Veliku Britaniju i označiti službeni početak Olimpijskih igara u Londonu 2012. po njezinom slavnom dolasku na olimpijski stadion 27. srpnja.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!