27. LIPNJA 2012. 17:55h

Hrvatske košarkašice pobijedile Južnu Koreju

Košarkaška lopta

Foto

Sport
0

Tekst

Hrvatske košarkašice upisale su i drugu pobjedu na kvalifikacijskom turniru u Turskoj za plasman na Olimpijske igre u Londonu. U dvoboju 2. kola C skupine Hrvatska je u Ankari pobijedila Južnu Koreju 83:75 i izborila plasman u četvrtfinale kao pobjednik skupine.

Odabranice izbornika Stipe Bralića sada u četvrtfinalu najvjerojatnije očekuje Kanada, a pobjednik iz tog dvoboja osigurao bi vizu za London. U slučaju poraza hrvatskim košarkašicama bi ostala još jedna prilika, razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta, a na OI vodi prvih pet mjesta s turnira u Turskoj.

Najefikasnije hrvatske igračice u pobjedi protiv Koreje bile su Marija Vrsaljko sa 26 koševa, Sandra Mandir sa 14, Jelena Ivezić sa 13, te Ana Lelas sa devet koševa, dok su u suparničkim redovima najefikasnije bile Beon sa 19, Choi sa 12, te Jung sa 11 koševa. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!