8. KOLOVOZA 2012. 19:33h

Hrvatske jedriličarke oprostile se od OI London

Foto

Sport
0

Tekst

Hrvatske jedriličarke Enia Ninčević i Romana Župan završile su svoj nastup na Olimpijskim igrama na regatnim poljima Weymoutha i Portlanda zauzevši 17. mjesto u klasi 470. Za ovu mladu posadu veliko je postignuće što su se uopće kvalificirale za Igre postavši prvi hrvatski ženski dvojac ikad na olimpijskim igrama. Uspjeh je tim veći što su one jedini ženski dvojac u jedrenju uopće u Hrvatskoj.

U dva plova održana u srijedu Ninčević i Župan zauzele su 19. i 14. mjesto.

Uoči plova za odličja u ovoj klasi u vodstvu su Novozelanđanke Jo Aleh i Olivia Powrie s istim brojem bodova kao i Britanke Hannah Mills i Saskia Clark.

Zlatnu medalju u muškoj klasi 49-er osvojili su aktualni svjetski prvaci Australci Nathan Outteridge i Iain Jensen sa 56 bodova, do srebra su stigli Novozelanđani Peter Burling i Blair Tuke sa 80, a do brončane Danci Allan Norregaard i Peter Lang sa 114. U toj klasi hrvatski predstavnici Pavle Kostov i Petar Cupać zauzeli su 17. mjesto.

Pred hrvatskim jedriličarima još je samo jedan plov na Igrama, u četvrtak će Šime Fantela i Igor Marenić nastupiti u plovu za odličja u klasi 470. Zasad su osmi, imaju prostora za napredovati.

KONAČNI REDOSLIJED, MUŠKI 49-ER:

1. Nathan Outteridge/Iain Jensen (Aus) 56

2. Peter Burling/Blair Tuke (NZe) 80

3. Allan Norregaard/Peter Lang (Dan) 114

4. Nico Delle-Karth/Niko Resch (Aut) 118

5. Stevie Morrison/Ben Rhodes (VB) 124

6. Emmanuel Dyen/Stephane Christidis (Fra) 127 (Hina)


 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!