25. SVIBNJA 2012. 16:00h

Hrvatska prvak Europe u pikadu u disciplini muških parova, cure srebrne

pikado

Foto

Sport
0

Tekst

Nastavlja se briljantan nastup hrvatskih pikadista na Europskom prvenstvu koje se od 19. do 25. svibnja održava u turskoj Antalyji. Zdravko Antunović i Dragutin Horvat postali su prvaci Europe u disciplini parova u muškoj konkurenciji, dok su Đurđica Delić i Jasna Šegvić osvojile srebro kod dama.

Tako sada Hrvatska ima ukupno četiri medalje na EP nakon što je jučer zlato osvojila naša muška reprezentacija, dok je u utorak ekipa Posejdon 2 iz Kaštel Kambelovca postala klupski viceprvak Europe.


Zdravku Antunoviću iz Županje je to drugo zlato nakon što je jučer sudjelovao u pohodu muške reprezentacije na europski tron, što je bila četvrta uzastopna titula europskih prvaka za Strelovite. Antunović je za partnera u disciplini parova izabrao Dragutina Horvata, naše inozemno pojačanje jer je Horvat rođen i živi u Kassalu u Njemačkoj. Na kraju se to pokazalo kao dobitna kombinacija, a u finalu su nadigrali španjolski dvojac Santana i Corral.
Njih dvojica su na europskom tronu u disciplini parova naslijedili Borisa Krčmara i Vladu Deščaka koji su bili prvaci Europe 2009. i 2011., a ove godine su završili na diobi 17. mjesta. Isticanje zaslužuje i solidno 9. mjesto, u konkurenciji čak 127 parova iz cijele Europe, klupskih suigrača iz kaštelskog Posejdona, Ivana Bilele i Vladimira Lešića.
Srebro splitskog dvojca Đurđice Delić i Jasne Šegvić ima posebnu težinu jer je osvojeno u strahovito jakoj konkurenciji. Bolja od njih bila je samo ruska kombinacija Nagapetyants i Dobromyslova, dvojac koji je ovog trenutka broj 1 na svijetu i nedodirljive su za konkurenciju. Iza naših su ostale vrhunske igračice iz Češke (sjajne Benešova i Kotlarikova su se morale zadovoljiti broncom), dok je Njemačka, koja ima nekoliko desetina tisuća registriranih pikadistica, u usporedbi s naših 220, ostala bez medalje.

Vrijedi istaknuti i solidno 13. mjesto Ane Brzić i Rine Radun, djevojki također iz Splita koji
se tako prometnuo u europsku pikado velesilu, dok su Vlasta Stankić i Nevenka Šalat Franičević,
dvojac iz reprezentacije, završile na diobi 17. mjesta.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!